• 1301757541_big.jpg
  • jelsa1.jpg
  • jelsa2.jpg
  • jelsa3.jpg

web banner JELSA 2

PZ Svirče

Poljoprivredna zadruga Svirče predstavlja najvitalniji privredni subjekt u vinarstvu i vinogradarstvu Općine Jelsa i otoka Hvara.Od svoje obnove 1992.godine stvorila je prepoznatljive vinske marke od kojih je najpoznatija ona plavca malog “Ivan Dolac”. Uz obični postoji i ekološki “Ivan Dolac”. Od bijelih vina najpoznatija je autohtona “Bogdanuša” i naravno “Pošip”. Uz ova nabrojena vrhunska i kvalitetna vina također značajno mjesto u ponudi zauzimaju vina hvarski plavac,plavac barique,bijelo vino Svirče, crno vino Svirče.

Zadruga okuplja zadrugare pretežno iz mjesta Svirče a koperanti zadruge su i iz drugih mjesta otoka Hvara.Zadruga je proteklih detetak godina uložila velika sredstva sa svojim strateškim partnerom Badel 1862 d.d. Zagreb, u unapređenje kvalitete prerade vina u podrumu Svirče.

kontakt osoba: Upravitelj P.Z. Svirče - Andrija Carić / tel.++385 21 768 380


Bastijana d.o.o. - Jelsa

Vlasnik mr.Andro Tomić poznati hrvatski enolog. Tvrtka je poslijednje vrijeme izgradila novi podrum u Jelsi opremljen najmodernijom opremom i uredila u starom dijelu Jelse studio za vino gdje se u tijeku sezone mogu kušati vina tvrtke Tomić i degustirati tradicionalna otočka jela.

Poznata vina “Plavac mali” , “Sveti Klement” i “Prošek Hektorović”


Plančić d.o.o. - VRBANJ SVIRČE B.B.

Vlasnici Antun Plančić i braća. Antun Plančić poznat kao prvi privatni vinar u ex. državi još od 80-ih godina prošlog stoljeća uspješno razvija svoju vinarsku i vinogradarsku djelatnost. Podrum tvrtke nalazi se u mjestu Vrbanj u susjednoj Općini a vinogradi i sjedište tvrtke nalaze se na području Općine Jelsa. Prvi je marketinški i tehnološki obradio autohtone sorte otoka Hvara i napravio vinske marke “ Darnekuša “, “Parč” i “ Bogdanuša”.