• jelsa1.jpg
  • jelsa2.jpg
  • jelsa3.jpg

BESPLATNE EDUKACIJE ZA SVE PODUZETNIKE I OBRTNIKE SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE!

Svi poduzetnici i građani zainteresirani za besplatne poslovne edukacije imat će priliku sudjelovati na interaktivnim radionicama u sklopu Poslovnog uzleta Splitsko-dalmatinske županije koji će se održati 27. listopada 2017. u Vijećnici na 1. katu Županijske komore Split (Obala Ante Trumbića 4) s početkom u 10:00 sati.

  • ANKETA O INTERESU GRAĐANA O NAMJERI KUPNJE STANA PO PROGRAMU POTICANE
    STANOGRADNJE (POS) NA PODRUČJU OPĆINE JELSA  U MJESTU VRBOSKA

Program poticane stanogradnje (POS) pokrenut je s ciljem da se građanima Republike Hrvatske omogući rješavanje stambenog pitanja po uvjetima znatno povoljnijim od tržišnih uz garantiranu kvalitetu i završavanje radova u roku. Ovaj program se bavi izgradnjom stanova za potrebe kreditno sposobnih građana s prosječnim platežnim mogućnostima koji nemaju riješeno svoje stambeno pitanje, a nisu u mogućnosti samostalno riješiti problem kupnje stanova po tržišnim uvjetima. Organizacija izgradnje obavlja se u Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), a sudionici su i jedinice lokalne samouprave.

Poštovani,

dana 01. siječnja 2017.godine stupio je na snagu Zakon o lokalnim porezima (NN br. 115/2016) (dalje u tekstu Zakon), kojim se u porezni sustav Republike Hrvatske uvodi porez na nekretnine, a ukida komunalna naknada propisana Zakonom o komunalnom gospodarstvu.

Člankom 20. stavkom 2. Zakona propisano je da su sve jedinice lokalne samouprave (dalje u tekstu JLS), dužne uvesti i naplaćivati porez na nekretnine, prema članku 70. Zakona, s danom stupanja na snagu odredbi koje se odnose na porez na nekretnine odnosno od 01. siječnja 2018. godine.

Pozivamo Vas da s nama obilježite Međunarodni dan muzeja u srijedu 18.05.2016.

Inicijatori osnivanja podružnice Društva prijatelja Hajduka za otok Hvar pozivaju sve zainteresirane na osnivačku Skupštinu DPH otok Hvar koja će se održati u subotu. 09.04.2016 u Gradu Hvaru, u gradskoj Loggi. Početak osnivačke Skupštine je u 19,11 sati.

Sukladno odredbi članka 36. stavka 2. Zakona o održivom gospodarenju otpadom  („Narodne novine“, broj 94/13), obveza je jedinice lokalne samouprave uspostava sustava za zaprimanje obavijesti o nepropisno odbačenom otpadu. Općina Jelsa je navedenu zakonsku obvezu ispoštovao, te je donesena Odluka o uspostavi sustava za zaprimanje obavijesti o nepropisno odbačenom otpadu (preuzmi ODLUKU). Ukoliko primijetite nepropisno odbačen otpad, potrebno je popuniti priložen obrazac i isti dostaviti na adresu Općina Jelsa, Riva 404, 2 465 Jelsa ili na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Obrazac za prijavu preuzmite OVDJE