Rad sa strankama – PON/SRI/PET od 08:30 – 12:00

Rad sa strankama – radnim danom od 08:00 – 13:00

Kultura

Ljetna kulturna manifestacija “Večeri Antuna Dobronića”

Ljetnu kulturnu manifestaciju “Večeri Antuna Dobronića” osnovao je 1993. g. i vodi Ogranak Matice hrvatske Jelsa. Potaknuti domoljubnim težnjama i senzibilitetom za kulturne potrebe Jelse, građani okupljeni oko Ogranka manifestaciju su nazvali po svome slavnom sumještaninu, skladatelju Antunu Dobroniću (Jelsa, 1878. – Zagreb, 1955.).

“Večeri Antuna Dobronića” zamišljene su kao ljetna manifestacija koja svake godine, u razdoblju od 20. srpnja do 20. kolovoza, nudi razne kulturne sadržaje: glazbene, glazbeno-scenske, dramske, likovne i književne.

Osobita pozornost pridaje se njegovanju ćakavskog pjesništva Jelse i otoka Hvara, glazbenom i dramskom amaterizmu te izvođenju opusa Antuna Dobronića i drugih hrvatskih skladatelja.

“Večeri” se odvijaju u najljepšim jelšanskim ambijentima; barokno – renesansnom Trgu sv. Ivana te u župnoj crkvi Uznesenja Marijina.

Tijekom proteklih petnaest godina u programima “Večeri” nastupili su mnogi eminentni domaći i strani umjetnici, a održano je više od 250 priredbi.


kip Antuna Dobronića rad akad. kipara Slavomira Drinkovića 1997.g. perivoj u Jelsi

Pretraga stranice

Zadnje dodano

Posljednje izmjenjene stranice

Skip to content