Rad sa strankama – PON/SRI/PET od 08:30 – 12:00

Rad sa strankama – radnim danom od 08:00 – 13:00

Prijedlog Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama

Dana 26. listopada 2017. stupio je na snagu novi Zakon o zaštiti životinja. Sve jedinice lokalne samouprave moraju donijeti Odluke koje seodnose na uvjete i način držanja kućnih ljubimaca i način postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama u skladu sa Zakonom.

Sukladno tome, Općina Jelsa dužna je donijeti Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama. Sa namjenom donošenja navedene odluke izrađen je prijedlog Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama.

S ciljem da se širi krug zainteresiranih osoba s područja Općine Jelsa uključi u pripremu konačnog prijedloga Odluke provest će se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću. Cilj savjetovanja je omogućiti  javnosti – posjednicima kućnih ljubimaca uvid te dostavljanje mišljenja i primjedbi na izrađen prijedlog Odluke, radi upoznavanja sa uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca te načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama i divljim životinjama. Na taj se način želi upoznati javnost sa prijedlogom Odluke i pribaviti mišljenja, primjedbe i prijedloge zainteresirane javnosti, kako bi predloženo, ukoliko je zakonito i stručno utemeljeno, bilo prihvaćeno od strane donositelja Odluke i u konačnosti ugrađeno u odredbe Odluke.

Prijedlog Odluke javno je objavljen na internetskim stranicama Općine Jelsa. Rok za dostavu primjedbi i prijedloga je najkasnije do 15. svibnja 2018. godine, a šalju se putem elektroničke pošte na adresu ivica.kersic@jelsa.hr.

Nacrt Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama
Obrazac sudjelovanja u savjetovanju

Pretraga stranice

Zadnje dodano

Posljednje izmjenjene stranice

Skip to content