Rad sa strankama – PON/SRI/PET od 08:30 – 12:00

Rad sa strankama – radnim danom od 08:00 – 13:00

Obavijest roditeljima djece DV Jelsa

Poštovani roditelji DV Jelsa,(Jelsa, Svirče, Vrboska),

Nastavno na Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID 19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodimo pripreme za organizaciju rada.

Ovim putem vas molimo da se upoznate s navedenim uputama koje su dostupne i na našim službenim internetskim stranicama, a osobito jer se veliki dio odnosi i na roditelje/skrbnike djece.

Sukladno Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece, datiranim od 29.travnja 2020.godine, od 11.svibnja 2020.godine, vrtić će, ovisno o iskazanim potrebama, organizirati zbrinjavanje djece.

 

OSTANAK KOD KUĆE: Hrvatski zavod za javno zdravstvo potiče ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati.

PREDVIĐENA ODSTUPANJA I RIZIK: Hrvatski zavod za javno zdravstvo napominje kako treba očekivati da će kod provedbe neminovno dolaziti  do određenih odstupanja od mjera fizičke udaljenosti i higijene djece uslijed razvojnih značajki pojedinih dobi koje karakterizira: istraživanje prostora i predmeta koji okružuju dijete (u određenoj dobi stavljanje u usta ruku i predmeta), znatiželja u odnosu na druge osobe/ drugu djecu, nerazumijevanje uputa, nepoštovanje uputa, motorička nespretnost i nedoraslost, motorički nemir i potreba za kretanjem.

Ujedno napominje da boravak u predškolskim ustanovama potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece s COVID-19 nego je to obiteljski dom.

ZBRINJAVANJE DJECE KOJOJ OSTANAK KOD KUĆE NIJE MOGUĆ, početni uvjeti su:

  1. 1. Potreba za zbrinjavanjem: oba roditelja rade, a niti jedan ne radi od kuće i sl.
  2. 2. Dijete nema neku od kroničnih bolesti ( respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencije, s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima).
  3. 3. Dijete nije u doticaju s roditeljima kroničnim bolesnicima (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencije, s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima).
  4. 4. Dijete nije u doticaju s ukućanima ili u svakodnevnom kontaktu s osobama kroničnim bolesnicima (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencije, s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima).
  5. 5. Niti jedno od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji /karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom COVID-19.
  6. 6. Dijete je zdravo: nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade.

            Od roditelja koji će iskazati potrebu za zbrinjavanjem djeteta zahtijevat će se izjava, a svojim će potpisom jamčiti ispunjenje svakog preduvjeta 1.-6., kao i da će se pridržavati propisanih epidemioloških mjera.

Navedene mjere važe za 14 dana počevši od 11.05.2020.

 O daljnjem postupanju bit će te obaviješteni.

Molim sve roditelje koji imaju potrebu za zbrinjavanjem djece da istu zatraže putem WhatsAPP grupe i odgojitelja koji vodi skupinu djeteta, ostavljanjem pisanog traga u obliku odgovora DA ili NE ispod ovog dopisa, gdje će odgojiteljice prikupiti podatke o broju polaznika, zaključno sa srijedom, 06.05.2020.do 12 sati.

Za sve upite stojimo na raspolaganju.

S poštovanjem, ravnateljica DV Jelsa, Zvjezdana Čagalj,prof.

Pretraga stranice

Zadnje dodano

Posljednje izmjenjene stranice

Skip to content