Rad sa strankama – PON/SRI/PET od 08:30 – 12:00

Rad sa strankama – radnim danom od 08:00 – 13:00

JAVNO SAVJETOVANJE – Odluka o porezima Općine Jelsa

U okviru porezne reforme, Hrvatski sabor je donio izmjene i dopune: Zakona o lokalnim porezima i Zakona o porezu na dohodak. Na temelju članaka 20. , 22.-24.. i 42. Zakona o lokalnim porezima (“Narodne novine” br. 115/16,101/17, 114/22 i 114/23) predstavničko tijelo lokalne samouprave utvrđuje pojedina pitanja u svezi lokalnih poreza koje jedinica lokalne samouprave utvrđuje i naplaćuje na svojem području.

Sukladno odredbama navedenog zakona, Općina Jelsa, Jedinstveni upravni odjel, odsjek za utvrđivanje i naplatu poreza i drugih općinskih prihoda pripremio je nacrt prijedloga Odluke o porezima Općine Jelsa s obrazloženjem (u prilogu).

Ovim putem poziva se zainteresirana javnost da do 15. studenog 2023. godine popunjeni obrazac za savjetovanje s javnošću dostave na adresu elektroničke pošte benito.jakas@jelsa.hr ili putem pošte, odnosno predajom u pisarnicu Općine Jelsa na adresu Jelsa 404, 21465 Jelsa, s naznakom „Javno savjetovanje – Nacrt prijedloga Odluke o porezima Općine Jelsa“

Po završetku savjetovanja, svi pristigli doprinosi bit će razmotreni te prihvaćeni ili neprihvaćeni uz obrazloženja koja će biti sastavni dio Izvješća o savjetovanju s javnošću. Izvješće će biti objavljeno na službenoj mrežnoj stranici Općine Jelsa.

Nacrt prijedloga Odluke o porezima Općine Jelsa
Obrazac za sudjelovanje u savjetovanju s javnošću Odluka o Porezima

Pretraga stranice

Zadnje dodano

Posljednje izmjenjene stranice

Skip to content