• jelsa3.jpg
  • jelsa2.jpg
  • jelsa1.jpg
  • 1301757541_big.jpg

web banner JELSA 2

NEMATERIJALNA BAŠTINA MEDITERANSKE PREHRANE

Sedam mediteranskih zemalja sa svojim reprezentativnim zajednicama, a to su Cipar (Agros), Grčka (Koroni), Hrvatska (Brač i Hvar), Italija (Cilento), Maroko (Chefchaouen), Portugal (Tavira) i Španjolska (Soria) upisale su 2013. godine Mediteransku prehranu na UNESCO-vu Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Uključene zemlje time su se obvezale da zajedno sa svojim reprezentativnim zajednicama razvijaju zajedničke inicijative za očuvanje i širenje znanja o zajedničkoj baštini Mediteranske prehrane.

U tom cilju se organiziraju godišnji koordinacijski sastanci, na kojem se daje pregled aktivnosti te predlažu nove inicijative.

Ministarstvo kulture poziva lokalnu zajednicu Hvara i Brača na prikupljanje podataka o aktivnostima u proteklih godinu dana koje su povezane s nematerijalnom baštinom Mediteranske prehrane.

Pozivaju se svi gradovi i općine otoka Hvara i Brača, upravne ustanove, kulturne, turističke, obrazovne, razvojne, poljoprivredne, ugostiteljske, okolišne, sportske i dr. organizacije, udruge i građanske inicijative na sudjelovanje u izradi godišnjeg izvješća.

U prilogu poziva možete naći
- Obrazac za pregled aktivnosti
- Pojašnjenje za popunjavanje obrasca

Molimo popunjene obrasce dostaviti do 20. ožujka 2018. putem e-maila na adresu:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Popunjavanje obrasca neće vam uzeti puno vremena.
Unaprijed vam zahvaljujemo na suradnji!

Ministarstvo kulture
Uprava za zaštitu kulturne baštine
Runjaninova 2, Zagreb