• jelsa3.jpg
  • jelsa1.jpg
  • 1301757541_big.jpg
  • jelsa2.jpg

web banner JELSA 2

Dana 26. listopada 2017. stupio je na snagu novi Zakon o zaštiti životinja. Sve jedinice lokalne samouprave moraju donijeti Odluke koje seodnose na uvjete i način držanja kućnih ljubimaca i način postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama u skladu sa Zakonom.

Sukladno tome, Općina Jelsa dužna je donijeti Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama. Sa namjenom donošenja navedene odluke izrađen je prijedlog Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama.

S ciljem da se širi krug zainteresiranih osoba s područja Općine Jelsa uključi u pripremu konačnog prijedloga Odluke provest će se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću. Cilj savjetovanja je omogućiti  javnosti - posjednicima kućnih ljubimaca uvid te dostavljanje mišljenja i primjedbi na izrađen prijedlog Odluke, radi upoznavanja sa uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca te načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama i divljim životinjama. Na taj se način želi upoznati javnost sa prijedlogom Odluke i pribaviti mišljenja, primjedbe i prijedloge zainteresirane javnosti, kako bi predloženo, ukoliko je zakonito i stručno utemeljeno, bilo prihvaćeno od strane donositelja Odluke i u konačnosti ugrađeno u odredbe Odluke.

Prijedlog Odluke javno je objavljen na internetskim stranicama Općine Jelsa. Rok za dostavu primjedbi i prijedloga je najkasnije do 15. svibnja 2018. godine, a šalju se putem elektroničke pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Nacrt Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama
Obrazac sudjelovanja u savjetovanju